Mai conteaza hastag-urile in platformele Meta?

Hashtag-urile sunt de mult timp o componentă esențială a comunicării online. Acestea ne permit să organizăm conținutul, să explorăm teme specifice și să ne conectăm cu alții în jurul unor subiecte comune. În acest articol, ne concentrăm asupra importanței hashtag-urilor pe platformele Meta, anterior cunoscute sub numele de Facebook Inc, în special pe Facebook și Instagram.

Hashtag-urile pe Instagram

 

Hashtag-urile sunt extrem de utile pe Instagram pentru a crește vizibilitatea postărilor. Acestea funcționează ca o metodă de căutare, ajutând utilizatorii să descopere conținut nou și relevante pentru interesele lor. Așadar, dacă vrei să crești reach-ul postărilor și să atragi noi followeri, hashtag-urile sunt indispensabile.

Pentru a optimiza utilizarea hashtag-urilor pe Instagram, ar trebui să urmezi câteva reguli de bază. Folosește hashtag-uri relevante pentru conținutul tău, evită suprasaturarea (limita Instagram este de 30 de hashtag-uri per postare, dar cel mai bine este să nu depășești 10-15), și experimentează cu diverse combinații de hashtag-uri generale, nișate și personalizate pentru brandul tău.

Hashtag-urile pe Facebook

Deși Facebook a introdus hashtag-urile mult mai târziu decât Instagram, acestea pot fi totuși utile pentru a crește vizibilitatea postărilor. În plus, ele pot fi de asemenea folosite pentru a promova evenimente sau campanii și pentru a monitoriza conversația în jurul acestora.

Cu toate acestea, este important să știi că utilizarea excesivă a hashtag-urilor pe Facebook poate avea un efect invers. Un studiu realizat de BuzzSumo a constatat că postările fără hashtag-uri au avut, de fapt, o performanță mai bună decât cele cu hashtag-uri. Prin urmare, este recomandat să utilizezi hashtag-uri pe Facebook cu moderație și doar atunci când sunt cu adevărat relevante.

În concluzie, hashtag-urile sunt un instrument valoros în comunicarea online pe platformele Meta. Cu toate acestea, modul în care sunt utilizate poate varia semnificativ între platforme. Pe Instagram, sunt esențiale pentru a crește vizibilitatea și pentru a atrage noi followeri. Pe Facebook, ele pot fi folosite pentru a urmări conversația în jurul unui eveniment sau al unei campanii, dar trebuie folosite cu moderație pentru a evita suprasaturarea. Așadar, folosește-le în mod strategic și adaptează-te la particularitățile fiecărei platforme pentru a maximiza impactul hashtag-urilor în comunicarea online a brandului tău.